Quooker

Quooker is een uitvinding van Nederlandse bodem en heeft zich onmisbaar gemaakt in de hedendaagse keuken. In 1970 heeft Henri Peteri de allereerste kokend water kraan uitgevonden. Nadat zoon Niels zijn studie had afgerond, is hij zijn vader gaan ondersteunen. De uitvinding werd een product en in 1992 geïntroduceerd als Quooker Basic.

Sinds die tijd begon Quooker de markt te betreden en vanaf het jaar 2000 te veroveren. Inmiddels zijn er veel verschillende vormen, kleuren en reservoirs. De keuze is reuze en daarom nemen wij jou mee in de wereld van Quooker.

 

Energieverbruik Quooker

Een Quooker duurzaam? Daar kun je zeker van zijn. Niet alleen de Quooker kraan zelf is duurzaam. Naast dat de kraan zeker 20 jaar mee kan gaan, bespaar je water en energie. Dit is beter voor het milieu en jouw portemonnee. De kraan en het reservoir zijn verantwoord geproduceerd om klimaatverandering tegen te gaan. Daarbij tap je met een Quooker de exacte hoeveelheid kokend water en je hoeft geen beroep meer te doen op de stroom van de waterkoker.

Met een Quooker COMBI-reservoir tap jij naast kokend water ook direct warm water. Zo hoef jij nooit meer water te laten stromen tot je warm water hebt. Met de Quooker CUBE tap je ook nog eens direct gekoeld en/of bruisend water. Denk eens aan al de plastic flessen die jij hiermee bespaart.

Welke Quooker kraan

Flex | Fusion round | Fusion square | Classic Fusion

Het aanbod is enorm en welke Quooker kraan past nu het beste bij jou? Wij leggen jou hieronder haarfijn uit wat Quooker jou kan bieden.

De Quooker Flex

Ga voor gemak met de Quooker Flex kraan. Deze kraan heeft namelijk een uittrekslang zodat jij meer gemak ervaart met het bereiken van de spoelbak. De kraan en het reservoir voorzien jou van koud, warm en 100°C kokend water. Combineer de Quooker Flex met een CUBE en je hebt in een handomdraai gekoeld en bruisend water.

De Quooker Fusion Round

Fusion Round heeft een tijdloos ontwerpt dankzij de traditionele ronde vorm. Hierdoor past de kraan in iedere keuken. De Fusion Round voorziet jou direct van koud, warm en natuurlijk 100°C kokend water. Ook deze kraan is te combineren met een CUBE voor het meest zuivere gekoelde en bruisende water.

De Quooker Fusion Square

De Quooker Fusion Square is een uitdagende kraan met een scherp randje. De kraan stapt namelijk van de traditionele vorm af en heeft een haakse vorm. Hierdoor creeer je meer speelsheid in de keuken. Geniet met deze kraan van koud drinkwater, warm afwaswater en een heet kopje thee. Voeg de CUBE toe voor gekoeld en bruisend water.

De Quooker Classic Fusion

De naam van deze kraan verraadt het al, deze kraan heeft een klassiek uiterlijk. De nostalgische kraan past helemaal bij jou als je gek bent op vintage. Ondanks het klassieke uiterlijk is de kraan zelf zeer modern. Je kunt koud, warm en kokend water verwachten met de Classic Fusion. Maar er is meer. Ook deze kraan is te combineren met de CUBE voor gekoeld en bruisend water.

Kleur en vorm

Quooker flex kokend water kraan
Quooker Fusion kokend water kraan
Quooker Fusion kokend water kraan
Quooker Flex
Quooker Fusion
Quooker Fusion
Quooker Flex
Quooker Fusion
Quooker Fusion
Quooker Fusion
Quooker Fusion
Quooker Classic Fusion
Quooker Classic Fusion

De Quooker reservoirs

De reservoirs worden ook wel kokend water boilers genoemd. Dit zijn de motoren achter de kranen. Deze worden geplaatst in het keukenkastje onder de kraan. Vanuit hier ontvang jij direct koud, warm en kouden water. Quooker biedt drie verschillende reservoirs aan. Wil je naast kokend water ook gekoeld en bruisend water? Combineer dan een kokend waterreservoir met een gekoeld waterreservoir.

De Quooker PRO3

Geeft 3 liter direct kokend water.

De Quooker PRO3 is het basismodel. Dit reservoir kan worden toegepast wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en je niet lang hoeft te wachten op warm leidingwater. Dit basismodel is tevens het voordeligste reservoir.

 • Inhoud - 3 liter
 • Afmetingen - 47 x 15 x 15 cm

De Quooker COMBI

Geeft 5 liter kokend water en 15 liter warm water .

Dankzij de Quooker COMBI hoef jij nooit meer water te laten stromen tot je warm water hebt. Je hebt namelijk direct beschikking tot koud, warm en uiteraard kokend water. In feite is dit de luxere variant op de traditionele keukenboiler.

 • Inhoud - 5 liter
 • Afmetingen - 47 x 20 x 20 cm
 • Hoeveelheid 40°C - 27 liter
 • Hoeveelheid 60°C - 15 liter

De Quooker COMBI+

Geeft 7 liter direct kokend water en onbeperkt warm water.

De Quooker COMBI+ kan namelijk worden aangesloten op zowel een koud- als warmwaterleiding. Ook dit reservoir voorziet jou direct koud, warm en kokend water. Maar door de aansluiting op de warmwaterleiding kan je onbeperkt warm water tappen.

 • Inhoud - 7 liter
 • Afmetingen - 47 x 20 x 20 cm
 • Hoeveelheid 40°C - Onbeperkt
 • Hoeveelheid 60°C - Onbeperkt

Quooker CUBE

Bruisend, gekoeld en gefilterd

Als kers op de taart kan jij de Quooker CUBE aanschaffen voor gekoeld en bruisend water. De Quooker CUBE bestaat uit een gekoeld waterreservoir met CO2-cilinder en is aanvullend op een reservoir. Deze twee staan naast elkaar in het keukenkastje. Geniet in de zomer van ijskoud water of maak de overheerlijkste cocktails met bruisend water. De CUBE is goed voor 60 koud en/of bruisend water.

Met de CUBE kan jij vaarwelzeggen tegen plastic flessen, bespaar je ruimte in je kasten en kan je op ieder moment van de dag ijskoud bruisend water tappen. Wanneer je de Quooker CUBE en een Quooker reservoir aanschaft, tap jij alle soorten water uit één kraan.

 1. Kokend water: Druk-druk-draai.
  Wanneer je deze handeling volgt, wordt het ringlicht rood en stroomt er direct kokend water uit de kraan.
 2. Bruisend: Druk-draai.
  Wanneer je deze handeling volgt, wordt het ringlicht blauw en stroomt er direct gefilterd bruisend water uit de kraan.
 3. Gekoeld: Druk-wacht-draai.
  Het wacht moment duurt 3 seconden. Wanneer je deze handeling volgt, wordt het ringlicht opnieuw blauw. Dit keer stroomt er direct gefilterd gekoeld water uit de kraan.

 

Quooker Cube
Quooker Cube
Quooker bruisend water

Quooker accessoires

Accessoires maken het leven makkelijker.

Daarom heeft Quooker een aantal accessoires ontwikkeld om jouw Quooker-ervaring nog beter te maken.

Quooker energieverdeler

Wanneer je meerdere elektrische apparaten veel stroom vragen, kan dit overbelastend zijn voor de stroomgroep. Hiervoor heeft Quooker de energieverdeler ontwikkeld. Zo kan jij een Quooker kraan en vaatwasser op één stroomgroep aansluiten.

Quooker ophangbeugel

De naam zegt het al, de beugel is gemaakt om een Quooker reservoir op te hangen. Dit kan nodig zijn wanneer je een ladekast hebt. Wanneer je het reservoir op de bodem van je keukenkast kan plaatsen, heb je geen ophangbeugel nodig.

Quooker verlengset

Wanneer de afstand tussen de kraan en het reservoir te lang is, kan je gebruik maken van een Quooker verlengset. De set is verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Overige accessoires

Accessoires maken het leven niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Met onze kokend water kraan accessoires maak jij jouw keuken compleet. In ons assortiment vind je verschillende kleuren spoelbakken, zeeppompjes, bodemrekjes en inzetbakjes.

Persoonlijk advies over Quooker

Verdrink je in het brede aanbod van Quooker? Marcel staat klaar voor jou om al je brandende Quooker-vragen te beantwoorden. Hij heeft meer dan 14 jaar ervaring in kokend water kranen en weet jou daarom alles te vertellen. Stuur gerust een e-mail, pleeg een belletje of start een chat en Marcel staat je te woord.

Advies op maat kokend water kranen

Alles over Quooker

Vind hier alle informatie over Quooker Wil je zelf op ontdekkingstocht gaan?

Dan helpen wij jou graag een handje.  Hieronder hebben wij alles op een rijtje gezet. Van de installatie tot de meest gestelde vragen, wij hebben het voor jou uitgezocht.

Quooker voordelen

Wat maakt Quooker nu eigenlijk zo uniek? En wat zijn de voordelen van Quooker? In deze blog kom jij dat te weten

Quooker prijs

Wat kost een Quooker nu eigenlijk? In deze blog zetten we alles overzichtelijk op een rij

Quooker aansluiten

In deze blog leggen wij uit hoe jij zelf je Quooker kokend water kraan zou kunnen monteren, maar ook welke andere opties er zijn.

Hoe werkt een Quooker

De vraag is: Hoe werkt een Quooker kraan nu eigenlijk? Je leest het in deze blog.

Quooker: veelgestelde vragen

De Quooker, een uitvinding van Nederlandse bodem. Maar hoe werkt die, hoe sluit ik hem aan en wat is het energieverbruik?

De kranen van Quooker

Kokend water kraan showroom

Bezoek onze kokend water kranen showroom in Dordrecht!

De aanschaf van een kokend water kraan is geen alledaagse boodschap. Je wilt er eerst goed over na denken, onderzoek doen en uiteindelijk bekijken en zelfs voelen. Er zijn immer talloze vormen, maten en kleuren. Daarom hebben wij in Dordrecht een kokend water showroom opgezet met werkende systemen. Zo kan jij écht ervaren hoe een kokend water kraan werkt. Dit is een stuk makkelijker dan via een scherm.

Kom zelf een theetje of Cup-a-Soup tappen en ervaar de voordelen van een kokend water kraan.

 

Maak een afspraak

De NAW-gegevens van Kokendwatergigant vind je hier

Contact met Kokendwatergigant

De experts van Kokendwatergigant hebben ruim 20 jaar ervaring in warmwater-oplossingen. Zij helpen jou dan ook graag verder bij vragen of advies. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 088-166 17 10. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via info@kokendwatergigant.nl.

 

Bel met Marcel  Chat met Marcel  Mail met Marcel

Kokendwatergigant

Aventurijn 204

3316 LB Dordrecht

088 - 166 17 10

info@kokendwatergigant.nl