Veel gestelde vragen

Algemene vragen Kokendwatergigant

Wat is jullie levertijd?

Op voorraad producten die voor 13:00 uur zijn besteld, worden der volgende dag gratis geleverd.

Leveren jullie ook in België?

Ja, zeker! Wij leveren ook in België. Ook hier geldt voor 13:00 besteld is morgen in huis.

Hebben jullie een eigen bezorgdienst?

Voor de levering van de standaardproducten maken we gebruik van vervoerder PostNL en DPD.

Kan ik de kokend water set ook afhalen?

Ophalen is mogelijk tijdens kantooruren, op onze vestiging in Dordrecht:
Aventurijn 204
3316 LB Dordrecht
Het maken van een afspraak is hierbij aan te raden, om lang wachten te voorkomen. Bel hiervoor met: 088 - 166 17 10

Hoe kan ik betalen bij de Kokendwatergigant?

Dat kan via de gebruikelijk betaalmethoden, zoals; iDeal, Visa, Mastercard, Maestro en bankoverschrijvingen.

Zijn de vermelde prijzen op de website inclusief BTW?

Ja, alle vermelde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.

Kan ik een bestelling annuleren?

Een door jou geplaatste bestelling op de website van Kokendwatergigant kan kosteloos en zonder opgaaf van reden worden geannuleerd.

Wat zijn jullie garantie bepalingen?

Wij houden ons als officiële wederverkoper aan de garantie bepalingen van de A-merken waar we mee samenwerken. De garantie per merk vind je bij onze algemene voorwaarden.

Hoe onderhoud ik de kraan?

Met een dagelijks schoonmaakmiddel of afwasmiddel. Kalk kun je verwijderen met citroensap. Gebruik geen schuurmiddel of schuursponjes. Reinig iedere 6 maanden het zeefje (perlator) bij de uitloop van de kraan. Een perlator speol je af onder de kraan om gruis eruit te spoelen.

Moet ik nog andere zaken aanschaffen nadat ik de kokend water kraan bij jullie heb aangeschaft?

Wanneer je bij Kokendwatergigant een kokend water kraan besteld, zit alles inbegrepen om gebruik te maken van de kraan. Je hebt wel de mogelijkheid om bijpassende accessoires aan te schaffen.

Moet ik voor een boiler een aparte elektriciteitsgroep hebben?

De maximale belasting van een elektriciteitsgroep is ongeveer 3600 Watt. Een boiler verbruikt maximaal 2200 Watt. Het is aan te raden om de kokend water boiler aan te sluiten op een aparte elektriciteitsgroep. Wanneer je geen aparte elektriciteitsgroep tot beschikking hebt, kun je gebruik maken van een switch. Dit apparaatje zorgt ervoor dat de piekstroom wordt opgevangen.

Moet ik eerst de boiler vullen met water voordat ik deze aanzet?

Dat klopt. Je vult eerst de boiler met koud water voordat je deze aan kan zetten. Doe je dat niet dan kan je het verwarmingselement opblazen en dan zit er geen garantie op de ketel. Het is dus erg belangrijk dat je de boiler vult met koud water.

Mijn inlaatcombinatie loost water in de afvoer, kan dat?

Water dat in de boiler wordt verwarmd zet uit. Om te voorkomen dat het verwarmde water terugstroomt in de koud waterleiding zorgt de inlaatcombinatie ervoor dat het overtollige water wordt afgevoerd op de afvoer.

Ik heb een wit laagje op mijn thee drijven, hoe komt dat?

Bij de uitstroom van het water uit de kraan worden luchtbelletjes aan het water toegevoegd. Hierdoor wordt een straal gecreëerd die niet spettert in het gebruik. Deze luchtbelletjes kunnen de thee 'dragen' en dat kan zichtbaar zijn met thee zetten. De oplossing is kokend water tappen en heel even te wachten tot de lucht uit het water is verdwenen. Het klopt dus dat thee een schuimlaagje kan geven als de temperatuur van het water te laag is. Echter is dit bij een kokend water boiler niet het geval omdat het water in de boiler continu bewaard wordt boven de 105º C. Als het water uit de kraan komt is dat net iets onder 100º C.

 

Quooker

Wat is het verschil tussen de boilers van Quooker?

De PRO3 levert 3 liter kokend water en kan toegepast worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater. Loopt er enkel een koud waterleiding, dan is de COMBI het meest geschikt. Deze levert niet alleen kokend water, maar ook 15 liter warm water (60°C) en heeft daarmee een dubbelfunctie. Wanneer er koud- en warmwaterleiding aanwezig is, en de lengte tot de warmwaterbron meer dan 6 meter bedraagt, kan de COMBI(+) worden toegepast. De COMBI(+) levert naast kokend water direct warm water (d.m.v. het mengventiel) totdat het warme water uit de leiding de juiste temperatuur heeft bereikt. Het stand-by verbruik van alle reservoirs is 5 cent per dag. De Quooker COMBI(+) reservoirs zijn gewaardeerd met energielabel A.

Wat zijn de afmetingen van de Quooker reservoirs?

PRO3 reservoir; hoogte: 40 cm & diameter 15 cm.

COMBI+-reservoir; hoogte 47 cm & diameter 20 cm.

CUBE (gekoeld waterreservoir); hoogte 43 cm incl. CO2 cilinder & breedte 30 cm incl. CO2 cilinder.

Waar staat het serienummer?

Deze kan je vinden aan de voorzijde van het reservoir, net onder de rode deksel.

Moet de Quooker uit tijdens vakantie?

Het Stand-by verbruik van de Quooker is maar €0,05 cent per dag. Ben je een paar dagen of langer weg, dan adviseren wij de Quooker uit te schakelen met de Q-knop aan de bovenzijde.

Er is een warmwaterleiding aanwezig, die niet kan worden afgedopt. Kan de COMBI worden aangesloten?

Nee, niet doen. Als deze leiding niet achter de cv-ketel kan worden afgedopt, dan adviseren wij je om een COMBI+ reservoir te plaatsen. Deze wordt zowel op de warm- als de koud waterleiding aangesloten en voorkomt dat je een dode leiding krijgt. Dit is de “afgedopte” leiding waar eventueel bacteriën kunnen ontstaan.

Kan ik de Quooker liggend plaatsen?

Nee, de Quooker moet rechtop worden geplaatst. Het koude water stroomt onder in de boiler en wordt dan verwarmd. Anders ben je de gelaagheid kwijt en geeft hij zijn hoeveelheid kokend water niet meer.

Komt er echt kokend water uit?

Ja, door het reservoir onder druk te verwarmen kan het water op 110˚C worden bewaard zonder dat het kookt. Pas op het moment dat het de kraan uit stroomt koelt het water af en gaat het koken.

Heeft een Quooker onderhoud nodig?

Quooker adviseert je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren (afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio). Wellicht heb je een complete onderhoudsset nodig, of volstaat slecht het vervangen van het HiTAC®-filter. Neem hiervoor contact op met onze warmwater expert Marcel.

Ik heb een Quooker Flex; Komt er ook kokend water uit de uittrekslang als deze is uitgetrokken?

Dankzij de speciale kokendwaterstop kan de Quooker Flex nooit kokend water geven wanneer de uittrekslang is uitgetrokken.

Kan ik mijn oude bestaande Quooker-kraan vervangen door een nieuwe Quooker Flex?

De Quooker Flex heeft bepaalde software nodig om de kraan veilig te laten functioneren. Deze software is alleen geprogrammeerd in het bijgeleverde reservoir. Je kunt je huidige kokendwaterkraan dus niet zomaar voor een Quooker Flex vervangen.

Kan ik een COMBI+-reservoir ombouwen naar een COMBI?

Een COMBI-reservoir kan eenvoudig omgebouwd worden naar een COMBI+-reservoir. Je kunt hiervoor een ombouwsetje bestellen via de webshop van Quooker. Voor het ombouwen van een COMBI+-reservoir naar een COMBI is geen ombouwset nodig.

Hoe werkt een Quooker met CUBE?

De CUBE komt onder je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Hier zit een filter in die het water zuivert. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarme je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Past een CUBE op mijn reeds geïnstalleerde Quooker-systeem?

De Quooker CUBE is alleen te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt het serienummer van jouw reservoir vinden op de sticker aan de zijkant. Enkel reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn te gebruiken met de CUBE.

Kan ik de sterkte van het bruisende water instellen?

Nee, de sterkte van het bruisend water is niet instelbaar.

Het lampje op de Quooker kraan knippert

Als het lampje snel knippert, duidt dit op een storing en is te resetten en dat doe je als volgt; zet het reservoir uit door de rode 'Q' boven op het reservoir in te drukken. Haal de stekker uit het stopcontact. Haal het plug-stekkertje uit de rode kap aan de achterkant. Doe na 10 seconden het plug-stekkertje weer terug in de kap en plaats de stekker weer terug in het stopcontact. Druk de rode 'Q' in om het reservoir weer aan te zetten. Controleer, wanneer het lampje continue brandt (het reservoir warmt op), of er na 25 minuten kokend water uit de kraan komt.

 

Selsiuz

Hoe onderhoud ik de boiler?

De buitenkant van de boiler kan je afnemen met een droge zachte doek. Controleer iedere 6 maanden de inlaatcombinatie. Draai de inlaatcombinatie met de klok mee om kalkafzettingen en vuil te verwijderen. Controleer of de inlaatcombinatie nooit is geblokkeerd. Reinig de perlator van de Selsiuz kraan. Open de boiler nooit zelf.

Hoelang duurt het voordat het water in de boiler is opgewarmd?

Als de boiler helemaal leeg is getapt dan duurt het 18 minuten en dan is het water weer kokendheet en kun je kokend water gebruiken uit de kraan.

Moet ik de boiler uitzetten als ik op vakantie ga?

Nee, het is niet nodig om de boiler uit te zetten.

Moet ik de boiler doorspoelen als ik terugkom van vakantie?

Als de boiler aan heeft gestaan hoeft de boiler niet doorgespoeld te worden.

Het lampje van de boiler brandt. Wat moet ik nu doen?

Blauw: De boiler is ingeschakeld en kokend water is beschikbaar.

Oranje: De boiler is ingeschakeld, maar er is nog geen kokend water beschikbaar. Het water wordt opgewarmd.

Het rode lampje op de boiler knippert met een gelijkmatige frequentie: Er is geen water in de Selsiuz boiler. De droogkook beveiliging is ingeschakeld.

 

Franke

Levert Franke echt kokend water?

Ja, kokend water uit een Franke systeem is echt kokend water. Het water in de boiler wordt opgeslagen tussen de 107,5 en 108 °C en geeft daarmee direct kokend water bij het tappen.

Kan ik de Franke boilers op warm water aansluiten?

Nee, de boiler kan niet worden aangesloten op warm water. Mocht er een warmwatervoorziening aanwezig zijn dan kan de Bypass gebruikt worden om het systeem alsnog op warm water aan te sluiten. De Bypass wordt gemonteerd op de filterstopkraan (warm water).

Wat kost een Franke aan energieverbruik?

Het gemiddelde energieverbruik van een boiler is €0,10 per dag. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van het dagelijks gebruik. De totale kosten voor het gebruik van een Franke boiler kunnen gemiddeld worden geschat op €50,- per jaar.

 

Grohe

Kan ik kokend water tappen zonder de greep aan te raken?

Nee, het kokend water is alleen te bedienen met de beveiligde greep, waarbij eerst de kinderbeveiliging moet worden ontgrendeld.

Is de GROHE Red kraan veilig?

Als je voor GROHE Red kiest, dan kies je voor veiligheid en totale gemoedsrust. Veiligheid staat voorop, daarom heeft de GROHE Red kraan een betrouwbare (kinder)beveiliging die het risico op brandwonden elimineert. Wanneer je je hand van de knop haalt, dan stopt onmiddellijk de waterstroom.

Wat is het energieverbruik van de GROHE Red kraan?

De kosten in stand-by-stand zijn € 0,10 per dag. Per jaar bedragen de kosten dan € 36,50, berekend op basis van een gemiddelde energieprijs in Nederland.

Wanneer al het water in de GROHE Red boiler leeg is, hoelang duurt het dan voordat het water opnieuw de maximale temperatuur heeft bereikt?

Afhankelijk van de temperatuur van het water dat de boiler in komt, is de verwarmingstijd voor de boiler ongeveer 30 minuten.

Kan ik een pan kokend water tappen zonder mijn vinger op de kraan te houden?

GROHE Red heeft een handige panvul functie waarmee je in één keer tot 3 liter kokend water kan tappen. Zodra de panvul functie werkt, kan je je duim van de knop halen. Hierdoor heb je beide handen vrij om de pan vast te houden.

Kan de GROHE Red boiler ook worden gebruikt als bron voor warm water?

De boiler kan warm water leveren als deze verbonden is met het GROHE Red mengventiel. Als je keuken alleen een koud wateraansluiting heeft, mengt het mengventiel kokend water met koud water om warm water te maken. Als je keuken een koud- en warm wateroevoer heeft dan kan het mengventiel worden gebruikt om wachttijd te voorkomen tot de gewenste warm watertemperatuur is bereikt. Omdat de eerste waterstroom uit de warmwateroevoer koud is, mengt het mengventiel met het kokend water om het op temperatuur te brengen. Hierdoor heb je direct en onbeperkte levering van warm water. Het mengventiel wordt standaard meegeleverd met GROHE Red kraan.

Is het nodig om een filter bij de GROHE Red te installeren?

Als de waterhardheid hoger is dan 10 °dH, raadt Grohe aan om een filter te gebruiken om zo de boiler te beschermen tegen kalkafzetting en vuil.

Hoe installeer ik het filter met GROHE Red?

Het filter moet worden aangesloten tussen de koud watertoevoer en inlaatcombinatie van de boiler.

Hoe vaak is het nodig om de filter te vervangen?

Dat is afhankelijk van de capaciteit van het filter; 600, 1500 of 3000 liter. De doorstroommeter gaat knipperen wanneer het filter vervangen moet worden.

Kan ik zelf de GROHE Red installeren? Past de GROHE Red kraan ook op bestaande aansluitingen?

Ja, de GROHE Red kraan is aan te sluiten op alle reguliere aansluitingen. Wij adviseren het toepassen van hoekstopkranen.

Kan ik de Grohe kraan laten installeren door een professioneel installateur?

De Kokendwatergigant heeft een uitgebreide pool met erkende professionals. Meer weten? Ontdek dan onze montage en installatie pagina.

Waar moet ik op letten als ik de GROHE Red installeer?

De boiler mag alleen via de koud watertoevoer worden gevuld. Verder moet een inlaatcombinatie worden gemonteerd voor de boiler met aansluiting naar de afvoer middels meegeleverd T-stuk.

Kan de GROHE Red boiler ook op de warm waterleiding worden aangesloten?

Nee, dat is niet mogelijk.

Wordt een T-stuk meegeleverd om de GROHE Red aan te sluiten op een hoekstopkraan?

Ja, dit wordt meegeleverd.

Kan de boiler ook in het aangrenzende keukenkastje worden geplaatst?

Ja, dat is mogelijk als de slangen hiervoor toereikend zijn. Let op; het verlengen van slangen is vanwege de productveiligheid niet mogelijk.

Is het nodig om de GROHE Red aan te sluiten op een elektragroep?

Ja, dat is aan te raden. De boiler verbruikt maximaal 2100 Watt. Mocht deze groep niet aanwezig zijn dan adviseren wij je een CombiSwitch.

Kan ik de boiler liggend installeren?

Nee, dat is niet mogelijk. De boiler kan alleen rechtopstaand worden geïnstalleerd.

Hoe kan ik de warm watertemperatuur instellen van de greep?

De warmwatertemperatuur kan met de temperatuurkeuzeknop op het mengventiel worden ingesteld tussen 35°C en 65°C.

Maak kennis met het team van Kokendwatergigant

Over ons

De verzend- en retourbeleid van Kokendwatergigant

Verzenden & retourneren

De garantievoorwaarden van Kokendwatergigant

Garantievoorwaarden

Lees hier meer over de privacy policy van Kokendwatergigant

Privacy Policy

Lees hier de algemene voorwaarden van Kokendwatergigant

Algemene voorwaarden

Lees hier meer over de disclaimer van Kokendwatergigant

Disclaimer