Veel gestelde vragen

Algemene vragen Kokendwatergigant

Op voorraad producten die voor 13:00 uur zijn besteld, worden de volgende dag gratis geleverd.

Ja, zeker! Wij leveren ook in België. Ook hier geldt voor 13:00 besteld is morgen in huis.

Voor de levering van de standaardproducten maken we gebruik van vervoerder PostNL en DPD.

Ophalen is mogelijk tijdens kantooruren, op onze vestiging in Dordrecht:

Aventurijn 204

3316 LB Dordrecht

Het maken van een afspraak is hierbij aan te raden, om lang wachten te voorkomen. Bel hiervoor met: 088 - 166 17 20

Dat kan via de gebruikelijk betaalmethoden; zoals: iDeal, Visa, Mastercard, Maestro en bankoverschrijving.

Ja, alle vermelde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.

Een door jou geplaatste bestelling op de website van Kokendwatergigant kan kosteloos en zonder opgaaf van reden worden geannuleerd.

Wij houden ons als officiële wederverkoper aan de garantie bepalingen van de A-merken waar we mee samenwerken. De garantie per merk vind je bij onze algemene voorwaarden.

Zeker! We hebben een team van vakmannen die zijn gespecialiseerd in verwarming-, sanitair- en loodgieters werkzaamheden. Zij kunnen de aangekochte kokendwaterset haarfijn installeren. Bekijk voor meer informatie onze montage en installatie pagina.

Wanneer je bij Kokendwatergigant een kokend water kraan besteld, zit alles inbegrepen om gebruik te maken van de kraan. Je hebt wel de mogelijkheid om bijpassende accessoires aan te schaffen.

De maximale belasting van een elektriciteitsgroep is ongeveer 3600 Watt. Een boiler verbruikt maximaal 2200 Watt. Het is aan te raden om de kokend water boiler aan te sluiten op een aparte elektriciteitsgroep. Wanneer je geen aparte elektriciteitsgroep tot beschikking hebt, kun je gebruik maken van een switch. Dit apparaatje zorgt ervoor dat de piekstroom wordt opgevangen.

Dat klopt. Je vult eerst de boiler met koud water voordat je deze aan kan zetten. Doe je dat niet dan kan je het verwarmingselement opblazen en dan zit er geen garantie op de ketel. Het is dus erg belangrijk dat je de boiler vult met koud water.

Water dat in de boiler wordt verwarmd zet uit. Om te voorkomen dat het verwarmde water terugstroomt in de koud waterleiding zorgt de inlaatcombinatie ervoor dat het overtollige water wordt afgevoerd op de afvoer.

Bij de uitstroom van het water uit de kraan worden luchtbelletjes aan het water toegevoegd. Hierdoor wordt een straal gecreëerd die niet spettert in het gebruik. Deze luchtbelletjes kunnen de thee 'dragen' en dat kan zichtbaar zijn met thee zetten. De oplossing is kokend water tappen en heel even te wachten tot de lucht uit het water is verdwenen. Het klopt dus dat thee een schuimlaagje kan geven als de temperatuur van het water te laag is. Echter is dit bij een kokend water boiler niet het geval omdat het water in de boiler continu bewaard wordt boven de 105 °C. Als het water uit de kraan komt is dat net iets onder 100 °C.

Quooker

De PRO3 levert 3 liter kokend water en kan toegepast worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater. Loopt er enkel een koud waterleiding, dan is de COMBI het meest geschikt. Deze levert niet alleen kokend water, maar ook 15 liter warm water (60°C) en heeft daarmee een dubbelfunctie. Wanneer er een koud- en warmwaterleiding aanwezig is, en de lengte tot de warmwaterbron meer dan 6 meter bedraagt, kan de COMBI(+) worden toegepast. De COMBI(+) levert naast kokend water direct warm water (d.m.v. het mengvengtiel) totdat het warme water uit de leiding de juiste temperatuur heeft bereikt. Het stand-by verbruik van alle reservoirs is 5 cent per dag. De Quooker COMBI(+) reservoirs zijn gewaardeerd met energielabel A.

PRO3-reservoir Reservoir hoogte: 40 cm Reservoir diameter: 15 cm

COMBI(+)-reservoir Reservoir hoogte: 47 cm Reservoir diameter: 20 cm

CUBE (gekoeld waterreservoir): Reservoir hoogte: 43 cm incl. CO2 cilinder Reservoir breedte: 30 cm incl. CO2 cilinder

Reservoir diepte: 44 cm

Deze kan je vinden aan de voorzijde van het reservoir, net onder de rode deksel.

Het Stand-by verbruik van de Quooker is maar € 0,05 cent per dag. Ben je een paar dagen of langer weg, dan adviseren wij de Quooker uit te schakelen met de Q- knop aan de bovenzijde.

Nee, niet doen. Als deze leiding niet achter de cv-ketel kan worden afgedopt, dan adviseren wij je om een COMBI+ reservoir te plaatsen. Deze wordt zowel op de warm- als de koud waterleiding aangesloten en voorkomt dat je een dode leiding krijgt. Dit is de “afgedopte” leiding waar eventueel bacteriën kunnen ontstaan.

Nee, de Quooker moet rechtop worde geplaatst. Het koude water stroomt onder in de boiler en wordt dan verwarmd. Anders ben je de gelaagdheid kwijt en geeft hij zijn hoeveelheid kokend water niet meer.

Ja, door het reservoir onder druk te verwarmen kan het water op 110˚C worden bewaard zonder dat het kookt. Pas op het moment dat het de kraan uit stroomt koelt het water af en gaat het koken.

Quooker adviseert je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren (afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio). Wellicht heb je een complete onderhoudsset nodig, of volstaat slecht het vervangen van het HiTAC®-filter. Neem hiervoor contact op met onze warmwater expert Marcel.

Dankzij de speciale kokendwaterstop kan de Quooker Flex nooit kokend water geven wanneer de uittrekslang is uitgetrokken.

De Quooker Flex heeft bepaalde software nodig om de kraan veilig te laten functioneren. Deze software is alleen geprogrammeerd in het bijgeleverde reservoir. Je kunt je huidige kokendwaterkraan dus niet zomaar voor een Quooker Flex vervangen.

Een COMBI-reservoir kan eenvoudig omgebouwd worden naar een COMBI+-reservoir. Je kunt hiervoor een ombouwsetje bestellen via de webshop van Quooker. Voor het ombouwen van een COMBI+-reservoir naar een COMBI is geen ombouwset nodig.

De CUBE komt onder in je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Hier zit een filter in die het water zuivert. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

De Quooker CUBE is alleen te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt het serienummer van jouw reservoir vinden op de sticker aan de zijkant. Enkel reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn te gebruiken met de CUBE.

Nee, de sterkte van het bruisend water is niet instelbaar.

Voor tussen het reservoir en de kokend water kraan is een verlengslang leverbaar. Deze zijn verkrijgbaar in de lengtes 60cm, 100cm en 150cm. Houd er rekening mee dat de extra lengte van de slang resulteert in een iets later moment dat het kokende water uit de kraan komt. Voor warm en koud kunt u standaard 3/8″ slangen gebruiken. Die zijn verkrijgbaar in de bouwmarkt.

Als het lampje snel knippert, duidt dit op een storing en is te resetten en dat doe je als volgt: Zet het reservoir uit door de rode ‘Q’ boven op het reservoir in te drukken. Haal de stekker uit het stopcontact. Haal het plug-stekkertje uit de rode kap aan de achterkant Doe na 10 seconden het plug-stekkertje weer terug in de kap en plaats de stekker weer terug in het stopcontact. Druk de rode ‘Q’ in om het reservoir weer aan te zetten. Controleer, wanneer het lampje continue brandt (het reservoir warmt op), of er na 25 minuten kokend water uit de kraan komt.

Selsiuz

Met een dagelijks schoonmaakmiddel of afwasmiddel. Kalk kun je verwijderen met citroensap. Gebruik geen schuurmiddel of schuursponsjes. Reinig iedere 6 maanden het zeefje (perlator) bij de uitloop van de kraan. Een perlator spoel je af onder de kraan om gruis eruit te spoelen.

De buitenkant van de boiler kan je afnemen met een droge zachte doek. Controleer iedere 6 maanden de inlaatcombinatie. Draai de inlaatcombinatie met de klok mee om kalkafzettingen en vuil te verwijderen. Controleer of de inlaatcombinatie nooit is geblokkeerd. Reinig de perlator van de Selsiuz kraan. Open de boiler nooit zelf.

Als de boiler helemaal leeg is getapt dan duurt het 18 minuten en dan is het water weer kokendheet en kun je kokend water gebruiken uit de kraan.

Nee, het is niet nodig om de boiler uit te zetten.

Als de boiler aan heeft gestaan hoeft de boiler niet doorgespoeld te worden.

Blauw: De boiler is ingeschakeld en kokend water is beschikbaar.

Oranje: De boiler is ingeschakeld, maar er is nog geen kokend water beschikbaar. Het water wordt opgewarmd.

Het rode lampje op de boiler knippert met een gelijkmatige frequentie: Er is geen water in de Selsiuz boiler. De droogkook beveiliging is ingeschakeld.

Franke

Ja, kokend water uit een Franke systeem is echt kokend water. Het water in de boiler wordt opgeslagen tussen de 107,5 en 108 °C en geeft daarmee direct kokend water bij het tappen.

Nee, de boiler kan niet worden aangesloten op warm water. Mocht er een warmwatervoorziening aanwezig zijn dan kan de Bypass gebruikt worden om het systeem alsnog op warm water aan te sluiten. De Bypass wordt gemonteerd op de filterstopkraan (warm water).

Het gemiddelde energieverbruik van een boiler is € 0,10 per dag. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van het gebruik dagelijks wel hoger, De totale kosten voor het gebruik van een Franke boiler kunnen gemiddeld worden geschat op € 50,- per jaar.

Grohe

Nee, het kokend water is alleen te bedienen met de beveiligde greep, waarbij eerst de kinderbeveiliging moet worden ontgrendeld.

Als je voor GROHE Red kiest, dan kies je voor veiligheid en totale gemoedsrust. Veiligheid staat voorop, daarom heeft de GROHE Red kraan een betrouwbare (kinder)beveiliging die het risico op brandwonden elimineert. Wanneer je je hand van de knop haalt, dan stopt onmiddellijk de waterstroom.

De kosten in stand-by-stand zijn € 0,10 per dag. Per jaar bedragen de kosten dan € 36,50, berekend op basis van een gemiddelde energieprijs in Nederland.

Afhankelijk van de temperatuur van het water dat de boiler in komt, is de verwarmingstijd voor de boiler ongeveer 30 minuten.

GROHE Red heeft een handige panvul functie waarmee je in één keer tot 3 liter kokend water kan tappen. Zodra de panvul functie werkt, kan je je duim van de knop halen. Hierdoor heb je beide handen vrij om de pan vast te houden.

De boiler kan warm water leveren als deze verbonden is met het GROHE Red mengventiel. Als je keuken alleen een koud wateraansluiting heeft, mengt het mengventiel kokend water met koud water om warm water te maken. Als je keuken een koud- en warm watertoevoer heeft dan kan het mengventiel worden gebruikt om wachttijd te voorkomen tot de gewenste warm watertemperatuur is bereikt. Omdat de eerste waterstroom uit de warmwatertoevoer koud is, mengt het mengventiel met het kokend water om het op temperatuur te brengen. Hierdoor heb je direct en onbeperkte levering van warm water. Het mengventiel wordt standaard meegeleverd met GROHE Red kraan.

Als de waterhardheid hoger is dan 10 °dH, raadt Grohe aan om een filter te gebruiken om zo de boiler te beschermen tegen kalkafzetting en vuil.

Het filter moet worden aangesloten tussen de koud watertoevoer en inlaatcombinatie van de boiler.

Dat is afhankelijk van de capaciteit van het filter; 600, 1500 of 3000 liter. De doorstroommeter gaat knipperen wanneer het filter vervangen moet worden.

Ja, de GROHE Red kraan is aan te sluiten op alle reguliere aansluitingen. Wij adviseren het toepassen van hoekstopkranen

De Kokendwatergigant heeft een uitgebreide pool met erkende professionals. Meer weten? Ontdek dan onze montage en installatie pagina.

De boiler mag alleen via de koud watertoevoer worden gevuld. Verder moet een inlaatcombinatie worden gemonteerd voor de boiler met aansluiting naar de afvoer middels meegeleverd T-stuk.

Nee, dat is niet mogelijk.

Ja, dit wordt meegeleverd.

Ja, dat is mogelijk als de slangen hiervoor toereikend zijn. Let op: het verlengen van slangen is vanwege de productveiligheid niet mogelijk.

Ja, dat is aan te raden. De boiler verbruikt maximaal 2100 watt. Mocht deze groep niet aanwezig zijn dan adviseren wij je een CombiSwitch

Nee, dat is niet mogelijk. De boiler kan alleen rechtopstaand worden geïnstalleerd.

De warmwatertemperatuur kan met de temperatuurkeuzeknop op het mengventiel worden ingesteld tussen 35° en 65°C.

Over ons

Verzenden & retourneren

garantievoorwaarden-kokendwatergigant

Garantievoorwaarden

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Disclaimer