Kokend water kraan

Kokend water kranen zijn hot, maar welke past in vredesnaam bij mij?

Kokend water kranen zijn, zowel letterlijk als figuurlijk, hot. Zo ongeveer in iedere nieuwbouwwoning wordt een kokend water kraan in de keuken geplaatst. Bovendien schaffen steeds meer mensen in oudere woningen een kokend water kraan aan. En dit heeft zo zijn redenen. Met een kokend water kraan haal jij namelijk ontzettend veel comfort in huis. Daarnaast bespaar je ook nog eens een hoop water en energie. Extra comfort in huis en geld besparen met een kokend water kraan? We horen het je denken: ‘dat klinkt wel iets te mooi om waard te zijn’. Geen zorgen, we leggen jou op deze pagina graag alles uit. Daarnaast geven we je een overzicht van de verschillende types kokend water kranen.

Quooker kraan goud

Wat voor types kokend water kranen zijn er?

In principe werkt iedere kokend water kraan nagenoeg hetzelfde. De kraan wordt namelijk geleverd met een boiler waardoor jij direct beschikt over kokend water. Echter kan het model verschillen. Zo zijn er kranen met een hoek van 90 graden, maar bijvoorbeeld ook kranen met een ronde vorm. Kortom, voor iedereen is er een optie.

Quooker Flex

De andere 3-in-1 kraan van Quooker is de Quooker FLEX. Het verschil met de Quooker Fusion zit hem erin dat de Quooker Flex een uittrekbare slang heeft. Dit is bijvoorbeeld handig om de spoelbak schoon te maken. Maak je geen zorgen, want jij kan jouw kinderen gerust met de waterslang laten spelen. De Quooker Flex heeft namelijk een kokend waterstop wanneer de slang is uitgetrokken. Het reservoir wat wordt aangesloten levert koud, warm, kokend. Door de Quooker CUBE toe te voegen kun je ook gebruik maken van gekoeld en bruisend water. De Quooker Flex is verkrijgbaar in met een ronde vorm. Bovendien heb jij de keuze tussen een zwarte, chroom of RVS kleur.

Selsiuz Gessi

Ben jij op zoek naar een functionele en luxe 3-in-1 kraan of 5-in-1 kraan? Dan is de Selsiuz Gessi wellicht een kraan voor jou. Met de 3-in-1 kraan tap jij in een handomdraai koud, warm en kokend water. Met de 5-in-1 tap jij in een handomdraai koud, warm, kokend gekoeld en bruisend water. Deze kraan is verkrijgbaar in RVS, gun metal, copper en goud. De Selsiuz Gessi is verkrijgbaar met een ronde vorm.

Selsiuz Cool

De Selsiuz Cool is een 4-in-1 kraan. Wat houdt dit in? Dit betekent dat jij met deze kraan naast koud en warm water ook gekoeld bruisend water tapt. Zie jij het al voor je? Je spoelt de groentes alvast af met koud water en je drinkt vervolgens een glas bruisend water. En dat allemaal met één kraan. De kraan is verkrijgbaar in een ronde en vierkante vorm. Ook kan jij jouw kraan personaliseren door hem in Copper, Gold, Gun Metal en RVS te bestellen. De keuze is aan jou!

Franke Premium3

De Franke Premium3 is het instapmodel. Deze kraan biedt jou namelijk koud, warm en kokend water. Daarnaast is deze kraan verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Zo heb je een haakse L-vorm, haakse U-vorm en ronde vorm. In combinatie met de kleuren Chroom, Industrial black en RVS. En er is nog meer keus! Zo heb je ook nog keuze uit de volgende boilers: Solo S, Combi S, Combi X en Combi XL.

Franke Perfect4 Chilled

De Franke Perfect4 Chilled is bijna hetzelfde als zijn broertje de Perfect4. Echter heb je bij deze uitvoering een andere optie. Naast koud, warm en kokend water beschikt deze kraan over gekoeld water. Verder heeft het uiterlijk van de kraan dezelfde opties als de Perfect4.

Bij een heet water kraan hoort een energiezuinige boiler

Zoals jij wellicht al weet, presteert een kokend water kraan niet zonder een boiler. Je kan dit team vergelijken met een auto en een motor. Hoe mooi de auto ook kan zijn, hij heeft een goede motor nodig om zijn werk te doen. Hetzelfde geldt dus voor een kokend water kraan. Mocht jij niet zoveel afweten van boilers, dan kunnen wij jou helpen! We hebben namelijk een blog geschreven waarin jij alles komt te weten over de verschillende kokend water boilers.

 

Ga naar de kokendwaterwijzer

Kokend water kraan kopen?

Wil je een kokend water kraan kopen of heb je een vraag over een kraan.
Hij weet jou alles te vertellen op het gebied van koud, warm en kokend water.