kokend water kranen

Voordelen kokend water kraan

Kokend water kranen zijn populairder  dan ooit, maar wat zijn de voordelen ervan?

Kokend water kranen; je kan er haast niet meer om heen als jij in een nieuw huis gaat wonen of jouw keuken gaat renoveren. Programma’s op televisie, tijdschriften in de winkel en interieuradviseurs in een winkel zijn het er allemaal over eens: een kokend water kraan is in deze tijd een must have in iedere woning. De opkomst van kokend water kranen is er één van de laatste jaren. Maar, wat zijn nu eigenlijk de voordelen zijn zo’n heet water kraan? Ik kan toch ook gewoon nog steeds mijn waterkoker gebruiken? Om het jou gemakkelijk te maken, sommen we op deze pagina 7 voordelen voor jou op.

1. Breng jouw energierekening omlaag met een kokend water kraan

Een keukenkraan met kokend water wordt geleverd met een boiler. In deze boiler zit een verwarmingselement. Dit element zorgt ervoor dat het water op de perfecte tempratuur van 100 °C is. Zo heb jij direct beschikking tot koud, warm en kokend water. Daartegenover staat dat wanneer jij warm water wil tappen met een klassieke kraan, de gehele Cv-installatie gaat werken. Dit kost veel tijd, water en enrgie. Met een kokend water kraan is dit verleden tijd en bespaar jij energie.

kokend water kraan energierekening

2. Bespaar water en tijd dankzij een keukenkraan met kokend water

We nemen jou mee in het volgende scenario: jij wilt warm water tappen, maar na dertig seconden de kraan open te hebben staan, bevriezen jouw handen nog altijd. Daarnaast verspil je hiermee een hoop water. Met een kokend water kraan bestaat dit scenario niet meer aangezien je direct beschikking hebt over koud, warm en kokend water dankzij het reservoir onder de kraan. Bespaar water en energie!

kokend water kraan keukenkraan

3. Veiligheid voorop

Niet per se een voordeel, wel belangrijk om te weten. Kleine kinderen en kokend water zijn geen goede combinatie. Aangezien een keukenkraan met kokend water te allen tijde goed is beveiligd, hoef jij je geen zorgen te maken. Jij kan jouw kinderen met een gerust hart door huis laten lopen.

kokend water kraan veiligheid

4. Naast kokend water ook nog bruisend water uit de heet water kraan

Na aanschaf van een 6-in-1 kokend water kraan kan jij gedag zeggen tegen de flessen Spa Rood. Met een 6-in-1 kokend water kraan beschik jij namelijk naast koud, warm en kokend water ook nog eens over gekoeld en bruisend water. Heerlijk voor op een warme zomerdag. 

kokend water kraan bruisend water

5. Een kokend water kraan is multifunctioneel

Alle soorten water, één kraan. Of jij nu ’s winters snel een warme kop thee wilt zetten nadat je thuiskomt van een sneeuwbui of ’s zomers even ijskoud water wil drinken; alles is mogelijk. Een kokend water kraan is erg multifunctioneel en daarom vind jij alles wat nodig is qua water op één plek in jouw keuken.

kokend water kranen

6. Houd jouw keuken overzichtelijk

Less is more is misschien wel de quote van de afgelopen jaren. Wil jij jouw keuken graag overzichtelijk en opgeruimd houden? Schaf dan een 3-in-1-, 4-in-1, 5-in-1 of 6-in-1 kokend water kraan aan. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld al gedag zeggen tegen jouw waterkoker en de bijbehorende, vervelende kabels in jouw keuken.

kokend water kraan

7. Het meest zuivere water drink jij met een heet water kraan

Ondanks dat we hier in Nederland niet echt bij stil staan, is het toch belangrijk. Met een heet water kraan drink jij altijd 100% zuiver water. Dit komt omdat de bijgeleverde boiler een filter heeft wat kalk afstoot. Daarnaast zorgt het filter er ook nog eens voor dat stoffen die bijvoorbeeld de smaak aantasten, verwijdert.

Quooker Flex heet water kraan

Dit waren de zeven belangrijkste voordelen van een heet water kraan. Hopelijk hebben we jou nieuwsgierig gemaakt om de zoektocht naar jouw ideale kokend water kraan te starten. Want in Nederland zijn we redelijk eensgestemd: dit type keukenkraan is de kraan van de toekomst. Energie, water en geld besparen met één kraan; dat is wat we uiteindelijk allemaal willen, toch?

Mocht jij graag iemand van Kokendwatergigant willen spreken, dan kan dat uiteraard. Met onze kokend water expert Marcel kan je van iedere dag chatten, bellen of mailen. Tot snel!

Welke kokend water kraan heb ik nodig?

Heb jij nog geen idee welke kokend water kraan je nodig hebt?
Ontdek via onzen Kranenwijzer welke kokend water kraan het beste bij jouw past!

Ga naar de kokendwaterwijzer

Kom je er niet helemaal uit, of heb je behoefte aan persoonlijk advies?
Neem dan contact met oze kokend water expert Marcel. Hij staat je graag te woord.