Franke kokend water kraan

Franke is één uit duizenden. Dit innovatieve bedrijf uit Zwitserland biedt al meer dan 100 jaar producten aan van topkwaliteit. Hun motto luidt dan ook: ‘Make it Wonderful’. Franke biedt verschillende oplossingen aan voor in huis of op de werkvloer. Denk hierbij aan koffiesystemen, voedselsystem en natuurlijk kokend water kranen.

Kokend water kranen zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse keuken. Zo heeft Franke een aantal jaren geleden de wereld van kokend water kranen betreden. Deze multifunctionele kranen bieden verschillende voordelen. Zo vervangt 1 kraan namelijk meerdere producten. Je tapt uit de multi-waterkraan koud, warm, kokend, gekoeld, gefilterd en bruisend water. De multi-waterkranen van Franke zijn één van de slimste kranen in Nederland. Benieuwd welke kranen dit zijn? Lees dan verder.

 

De voordelen van Franke kokend water kranen

Voor dat we verder gaan over de verschillende Franke kokend water kranen, bespreken we eerst de voordelen:

 • De kokend water kranen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
 • Naast koud, warm en kokend water heb je ook de mogelijkheid om gekoeld, gefilterd en bruisend water toe te voegen aan de kraan.
 • Alle heet water kranen zijn beveiligd voor extra veiligheid in huis.
 • Naast gemak in huis bespaar je ook nog eens water, geld en energie met een kokend water kraan.
 • Alle kokend water boilers zijn gemaakt van koper. Dit zorgt ervoor dat de boilers lang meegaan.
 • Franke heeft ook gedacht aan bijpassende accessoires. Zo kan jij de heet water kraan aanvullen met een spoelbak, zeeppomp, inzetbakje en een bodemrek.
 • Bij een Franke kokend water systeem zit standaard 2 jaar garantie. Bij registratie van jouw product loopt de garantie op tot 5 jaar.
 • Last but not least: Bij de Franke kokend water kraan staat duurzaamheid centraal. Dit is beter voor jouw portemonnee en het milieu.

De Franke multi-waterkranen

Franke Premium3 | Franke Perfect3 | Franke Perfect4 | Franke Perfect4 Chilled | Franke Perfect6

Het assortiment is groot, dus welke Franke kraan past nu het beste bij jou? Hieronder hebben we de verschillende kranen van Franke op een rijtje gezet

Franke Premium3

De Franke Premium3 is het basismodel van Franke. De kraan heeft een mechanische bediening en levert koud, warm en kokend water.

Franke Perfect3

De Franke Perfect3 lijkt veel op de Franke Premium3. Ook deze kraan levert koud, warm en kokend water. Het verschil zit hem in de bediening. De Perfect3 heeft een elektronische bediening.

Franke Perfect4

De Franke Perfect4 zet een stap verder dan de Perfect3. Naast koud, warm en kokend water levert deze kraan ook gezuiverd water. Dit is ideaal voor de fijnproevers onder ons. De Perfect4 heeft ook een elektronische bediening.

Franke Perfect4 Chilled

De Franke Perfect4 Chilled is gemaakt voor de mensen die gek zijn op een glas ijskoud water. Deze kraan levert namelijk koud, warm, kokend en gekoeld water. Tap dankzij de elektronische bediening in een handomdraai kokend of gekoeld water.

Franke Perfect6

De Franke Perfect6 is het totaalplaatje. Deze multi-waterkraan heeft alles wat jij nodig hebt. De kraan levert koud, warm, kokend, gezuiverd, gekoeld én bruisend water. Zoals de naam al zegt, is dit de perfecte kraan. Net als de andere Perfect-kranen wordt deze elektronisch bediend.

Franke Maris 4S in de kleur RVS

Franke Maris 4S

De Franke Maris 4S is het basismodel van Franke. De kraan heeft een mechanische druk en draai bediening en levert koud, warm en kokend water. Daarnaast staat de 4 voor '4 liter boiler'.

De Franke Maris 4C

Franke Maris 4C

De Franke Maris 4C lijkt veel op de Franke Maris 4S. Ook deze kraan levert koud, warm en kokend water. Het verschil zit hem in de mengset. De mengset zorgt voor tot 17 liter warm water. Daarnaast heeft de 4C ook een mechanische druk en draai bediening.

Franke Maris 4X

De Franke Maris 4X zet een stap verder dan de Maris 4C. Dankzij de bypass heb je onbeperkt warm water. Verder levert het ook koud, warm en kokend water aan. Ook de 4X heeft een handige mechanische druk en draai bediening.

Franke Maris 7S

De Franke Maris 7S is een grotere variant van de 4S. Je hebt dus meer capaciteit. Daarnaast beschikt deze kokend water kraan over een elektronische bediening.

Franke Maris 7C

De Franke Maris 7C is een ideale aanwinst, want je tapt direct kokend water en geniet je van gezuiverd water dankzij de Pro M filter. In de toekomst kan je uitbreiden en genieten van gekoeld of bruisend water. De kraan is makkelijk te gebruiken door de elektronische bediening.

Franke Maris 7X

De Franke Maris 7X is het totaalplaatje. Je krijgt koud, onbeperkt warm, gezuiverd en kokend water. Direct en makkelijk kokend water dankzij de touch bediening.

Franke Combi S

De Franke Combi S is een kokend water boiler. Deze boiler kan tot wel 4 liter aan kokend water en 18 liter warm water tappen. Kan zowel liggend als staand worden geplaatst en verliest weinig warmteverlies door het boilervat.

Franke Maris modellen

Franke is één uit duizenden. Dit innovatieve bedrijf uit Zwitserland biedt al meer dan 100 jaar producten aan van topkwaliteit. Hun motto luidt dan ook: ‘Make it Wonderful’. Franke biedt verschillende oplossingen aan voor in huis of op de werkvloer. Denk hierbij aan koffiesystemen, voedselsystem en natuurlijk kokend water kranen.

Kokend water kranen zijn niet meer weg te denken uit onze hedendaagse keuken. Zo heeft Franke een aantal jaren geleden de wereld van kokend water kranen betreden. Deze multifunctionele kranen bieden verschillende voordelen. Zo vervangt 1 kraan namelijk meerdere producten. Je tapt uit de multi-waterkraan koud, warm, kokend, gekoeld, gefilterd en bruisend water. De multi-waterkranen van Franke zijn één van de slimste kranen in Nederland. Benieuwd welke kranen dit zijn? Lees dan verder.

Kleur en vorm

Chroom Bekijk hieronder een selectie van de chroom kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle chroom kokend water kranen van Franke.
RVS Bekijk hieronder een selectie van de RVS kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle RVS kokend water kranen van Franke.
Mat zwart Bekijk hieronder een selectie van de mat zwarte kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle mat zwarte kokend water kranen van Franke.
Industrial Anthracite Bekijk hieronder een selectie van de industrial anthracite kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle industrial anthracite kokend water kranen van Franke.
Industrial Black Bekijk hieronder een selectie van de industrial black kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle industrial black kokend water kranen van Franke.
Industrial Copper Bekijk hieronder een selectie van de industrial copper kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle industrial copper kokend water kranen van Franke.
Industrial Gold Bekijk hieronder een selectie van de industrial gold kranen. Benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan alle industrial gold kokend water kranen van Franke.

Franke boilers

De Franke boilers, ook wel reservoirs genoemd, zijn de motor achter de kraan. De boilers van Franke besparen ruimte, water en energie. Naast dit zijn de boilers ook heel erg slim. Dankzij de elektronische thermostaat een hoogwaardige isolatie, wordt het energieverbruik perfect beheerst. Om gebruik te maken gekoeld of bruisend water, wordt er een Chiller of Sparq toegevoegd aan de boiler.

Franke Combi S boiler

 • Inhoud kokend water - 5 liter
 • Inhoud warm water - 18 liter
 • Positie - Liggend en staand
 • Voor wie? - Je hebt geen warm water leiding en bent een medium warm/kokend water gebruiker

Franke Combi XL boiler

 • Inhoud kokend water - 10 liter
 • Inhoud warm water - 32 liter
 • Positie - Staand
 • Voor wie? - Je hebt geen warm water leiding en bent een groot warm/kokend water gebruiker

Franke Combi X boiler

 • Inhoud kokend water - 5 liter
 • Inhoud warm water - Onbeperkt
 • Positie - Liggend en staand
 • Voor wie? - Je hebt wel warm water leiding en je wacht langer dan 30 seconden op warm water

Franke Solo S boiler

 • Inhoud kokend water - 5 liter
 • Inhoud warm water - Nee
 • Positie - Liggend en staand
 • Voor wie? - Je hebt wel warm water leiding en je wacht minder dan 30 seconden op warm water

De Franke Sparq

Bruisend, gekoeld en gefilterd

De Franke Sparq voorziet jouw kraan van heerlijk gezuiverd, gekoeld en bruisend water. Zoals eerder genoemd is deze unit een aanvulling op je boiler. De Sparq komt naast de boiler in het keukenkastje te staan. Dankzij de slimme functie werkt de Sparq water- en energiebesparend. Om het water te voorzien van bubbels bevat de Sparq een koolzuurcilinder. Deze moet worden vervangen na 100 liter gekoeld bruisend water.

 1. Draai aan de elektronische bediening aan de linkerkant.
 2. Wanneer je de knop draait, verandert het de lichtring.
 3. Voor kokend water draai je de knop tot de rode lichtring verschijnt.
 4. Voor gekoeld water draai je de knop tot de blauwe lichtring verschijnt.
 5. Voor bruisend water draai je de knop tot de groene lichtring verschijnt.
 6. Tap jouw favoriete drankje in een handomdraai.
Franke Sparq boiler
Franke Sparq boiler
Franke Sparq boiler

Franke kokend water kraan accessoires

Wat is nu een Franke kokend water kraan zonder bijpassende spoelbak, zeeppomp, bodemrek of inzetbakje?

Daarom hebben wij ons assortiment voorzien van bijpassende accessoires.

Franke Switch 3

Dankzij de Franke Switch 3 kan jij meerdere zware elektrische apparaten op één en dezelfde stroomgroep zetten. Wanneer je naast een Franke kokend water kraan ook een vaatwasser op een elektriciteitsgroep hebt zitten, kan dit overbelastend zijn. De Switch 3 schakelt automatisch tussen de aangesloten elektrische apparaten om overbelasting te voorkomen.

Franke zeeppomp

Bij Franke zijn ze gek op bijpassende accessoires. Daarom heb jij de mogelijkheid om een bijpassende Franke zeeppomp aan te schaffen. Handenwassen was nog nooit zo een stijlvolle ervaring!

Overige kokend water kraan accessoires

Om jouw nieuwe kokend water kraan compleet te maken hebben wij een rijkgevuld assortiment. Ontdek hier spoelbakken, zeeppompjes, bodemrekjes en inzetbakjes. Deze accessoires zijn beschikbaar in de kleuren RVS, chroom, zwart, goud, koper en antraciet.

Advies over Franke kokend water kraan

Kokend water kranen zijn naast een eyecatcher ook zeer efficiënt voor in de keuken. De kraan vangt taken op van meerdere keukenapparaten. Zo heb je in een handomdraai een kop thee gezet of breng je rijst aan de kook. Ook heb je de mogelijkheid om baby flesjes te steriliseren. Maar nu horen wij jou denken: ‘’Welke Franke kokend water kraan past het beste bij mij?’’. Dit is waar onze kokend water-expert Marcel in actie komt. Hij weet jou alles te vertellen over de kranen en kokend water boilers. Hij zit klaar om met jou te mailen, bellen of start een chat.

Marcel kokend water kraan advies

Alles over Franke kokend water kraan

Hier vind je alle informatie over Franke. Wij hebben hier alles op een rijtje gezet. Van installatie vragen tot lekkere cocktailrecepten, wij hebben het voor jou uitgezocht.

Alle Franke kokend water kranen op een rijtje

Het assortiment van Franke is behoorlijk groot. Daarom hebben wij voor jou overzicht gecreëerd.

Franke kokend water kraan review

Benieuwd naar de verhalen over onze kranen? Lees ze verpakt in een leuk verhaal.

Franke kokend water kraan prijs

In deze blog leggen wij het prijsverschil tussen de Franke kranen uit.

Franke veelgestelde vragen

Kokend water kraan kan een aantal vragen oproepen. Daarom hebben wij de meest voorkomende uitgelegd.

Franke mocktail recept

Gelukkig is daar de mocktail: een alcohol vrije cocktail. En raad eens? Een kokend water kraan komt daarbij behoorlijk van pas!

De kranen van Franke

Kokend water kraan showroom

Bezoek onze kokend water kranen showroom in Dordrecht!

De aanschaf van een kokend water kraan is geen alledaagse boodschap. Je wilt er eerst goed over na denken, onderzoek doen en uiteindelijk bekijken en zelfs voelen. Er zijn immer talloze vormen, maten en kleuren. Daarom hebben wij in Dordrecht een kokend water showroom opgezet met werkende systemen. Zo kan jij écht ervaren hoe een kokend water kraan werkt. Dit is een stuk makkelijker dan via een scherm.

Kom zelf een theetje of Cup-a-Soup tappen en ervaar de voordelen van een kokend water kraan.

 

Maak een afspraak

De NAW-gegevens van Kokendwatergigant vind je hier

Contact met Kokendwatergigant

De experts van Kokendwatergigant hebben ruim 20 jaar ervaring in warmwater-oplossingen. Zij helpen jou dan ook graag verder bij vragen of advies. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 088-166 17 10. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via info@kokendwatergigant.nl.

 

Bel met Marcel  Chat met Marcel  Mail met Marcel

Kokendwatergigant

Aventurijn 204

3316 LB Dordrecht

088 - 166 17 10

info@kokendwatergigant.nl